politik

Jag skulle sälja mina aktier i GM

Bob Lutz, som har hand om produktutvecklingen på General Motors, menar att mänsklig påverkan inte har något med den globala uppvärmningen att göra. Han hänvisar till att 32.000 av världens främsta forskare håller med honom.

Problemet är bara att petitionen han hänvisar till räknar alla med en högskoleexamen (oavsätt ämne) som forskare. För att inte tala om Dr Geri Halliwell, Dr Redwine, Michael J. Fox och Perry S. Mason som också finns med på listan. Efter att ha gjort stickprov kommer Scientific American fram till att det bland de 32.000 signatorerna borde finnas runt 200 faktiska klimatforskare – med andra ord en bråkdel av klimatforskarcommunityn.

Jag förundras över hur någon vågar ha kvar aktier i GM när högste chefen för produktutveckling så uppenbart har tappat greppet om verkligheten och verkar ha allvarliga problem med att utvärdera information. Tillämpar GM samma kriterier i sin rekrytering? Räcker det till exempel med en kandidatexamen i litteraturhistoria för att räknas som världsledande innom karosskonstruktion?

Föregående inlägg Nästa inlägg

Du kanske också tycker om