Browsing Tag

ajax

webbutveckling

Resultatet av SEO Sunday 16 november

Här kommer min rapport från förra söndagens SEO Sunday. Bättre sent än aldrig…

Det blev många informationssidor och temat verkade vara presenter och resor:

Själv byggda jag en liten sajt som låter besökaren hitta mittpunkten mellan två eller fler adresser. Den tog runt åtta timmar att bygga. Största delen av tiden gick åt till att lista ut hur Googles odokumenterade http-variant av reverse geocoding fungerar. Resten av tiden bråkade jag med underliga character-encodings vid jQuerys AJAX-anrop.

Senare i veckan bygger jag nog om den lite så att man kan använda den för att få koordinater för en enda adress, något som är ganska användbart för alla som geokodar sina foton manuellt. Det blir även länkar till några platsberoende fotosajter.

webbutveckling

Några exempel på irriterande användning av AJAX

Tydligen är det inte bara jag som irriterat mig på preview-tumnaglarna från Snap som verkar bli allt vanligare. Performancing förklarar hur de förstör för läsaren utan att tillföra någon större nytta. Jag vill dessutom lyfta fram de jobbiga ”Nth Most Popular Outgoing Link” och annonser/ordförklaringar som dyker upp vid hoover över vissa länkar som andra dåliga exempel. Bara för att funktionalitet går att implementera så behöver det inte vara en bra idé att göra det…