Egna webbprojekt

Här är några av mina egna projekt. En del är mest små experiment medan andra är lite mer seriösa. För att se var jag gjort tillsammans med uppdragsgivare kan du läsa mer på min LinkedIn-profil. De senaste åren har jag framför allt jobbat med att bygga webbapplikationer för stora medieföretag som MTG och Discovery Networks Sweden, men jag jobbar allra helst med små företag och mindre team.

På egna projekt gör jag allt jobb själv: Planering, formgivning, programmering, serveradministration, copywriting, marknadsföring, sökmotoroptimering, support och ekonomi. När jag jobbar åt andra arbetar jag framför allt med  applikationsarkitektur och programmering, men ibland rycker jag helt enkelt in där det behövs förstärkning.

De senaste året har jag tagit ner ett ental av mina gamla projekt eftersom de tog för mycket tid att underhålla.

analyticsportfolio-screenshot
Google Analytics är fantastiskt om man verkligen vill vända och vrida på detaljerna. Driver man många webbplatser kan det dock vara lite opraktiskt att använda. Analytics Portfolio är gjord för att överblicka besöksstatistik och en massa annan information för många sajter samtidigt – just nu upp till 200. Man kan gruppera dem, jämföra grupper eller individuella sajter och snabbt se trender, problem och möjligheter.

 

viktpuls
Viktpuls är en webbaserad viktdagbok som visar viktförändringen med alla tillfälliga svängningar bortrensade. Genom att använda en modell för exponentiellt utjämnat rullande medelvärde, ett verktyg som vanligtvis används i finansiell analys, går det att få en bra bild av den underliggande viktförändringen.

 

Travelmap - ett kartplugin för WordPress
Travel Map är ett ganska populärt (över 10.000 nedladdningar) plugin till WordPress. Visar en karta med besökta och planerade destinationer. Konfigureringsbar med drag and drop för destinationsordning och automatisk geocoding av tillagda platser.

 

Min reseblogg
TravelingSwede är min inte alltför aktivt uppdaterade reseblog.

 

Lunchhjulet
Lunchhjulet är ett gammalt experiment i CSS3. Fyll i en adress och de närmsta restaurangerna hämtas från restaurangkartan, läggs i ett lyckohjul som sedan väljer vilket ställe du ska äta lunch på. Alla effekter och animeringar är gjorda hjälp av transform, transition och animate.

 

Modern squash ladder tournaments
TopSquashLadder (nu offline) var en webbapplikation som hjälpte squashklubbar sköta klubbrankingen. Den är anpassad för surfplator och moderna smartphones, använder en avancerad rankingformel och låter användare logga in via Facebook. Läs mer om tekniken här.

 

Weatherhobo.com - a travel destination finder
Weatherhobo (nu offline) var en webbapplikation som hjälpte folk hitta intressanta resmål baserat på bland annat väder, sevärdheter, stränder och golfbanor. Det fanns information om runt 5.000 resmål i hela världen. Byggde den framför allt för att själv kunna hitta intressanta ställen med bra väder att bo på.

 

Runnersglober.com
Runners Globe (nu offline) var en systersite till Weatherhobo, men istället för resmål så kunde man söka efter motionslopp över hela världen.

 

piecesofyou.se
Pieces of You var en marknadsplats för handgjorda saker. Här sålde 200 anslutna säljare olika typer av konsthantverk. Det kunde vara smycken, kläder, inredning eller leksaker – allt som är handgjort av säljaren.

 

Hälsopuls
Hälsopuls (nu offline) var inspirerat av Google Flu Trends och försökte ge en ännu snabbare bild av förkylningsläget i Sverige. Varje dag söks Twitter igenom efter beskrivningar av vanliga förkylningssymtom. Diagrammet visar ett exponentiellt utjämnat rullande medelvärde av antalet tweets/dag. Läs mer om bakgrunden. Har inte riktigt hunnit med att uppdatera till Twitters nya API, så sidan är nedtagen tills jag hinner fixa det.

 

bloggpuls.se
Bloggpuls (nu offline) var ett av mina söndagsprojekt för SEO Sundays. Ibland är det roligt att hoppa runt lite bland bloggar man inte brukar läsa och ryckas med av alla som delar med sig av sina liv. Bloggpuls hämtar bloggposter som innehåller jag hatar, jag älskar, jag tänker och jag känner, med hjälp av Google Blog Search och visar dem (nästan) live. Perfekt startpunkt för en utflykt i bloggosfären.