Om Marcus

Intervjuad på 24hbc

Marcus (till vänster) intervjuad på 24hbc 2011

Till vardags jobbar jag som utvecklare, driftansvarig och lösningsarkitekt på Causality Agency. Jag är även en av grundarna till Causality Ventures där jag bland annat jobbar med SaaS-tjänsterna Domain Backup och Analytics Portfolio. I början av 2023 tog vi även över ett WordPress forum plugin som vi gradvis fixar till. Målet är att utveckla eller köpa åtminstone två applikationer eller WordPress plugins om året under de närmsta åren för att bygga upp en portfolio av intressanta tjänster.

Jag tycker webbutveckling är fantastiskt roligt och brinner framför allt för webbapplikationsutveckling och kombinationen av programmering, marknadsföring och design. Hade dygnet haft fler timmar hade jag lagt dem på löpning, foto, böcker, film och caféliv.

Mellan 2010 och 2016 så arbetade jag på resande fot från flera olika städer i bland annat Italien, Malaysia, Vietnam, Hongkong och Argentina. Om du är intresserad så går det att följa min resa på kartan och i bilder. Numera bor jag i Stockholm, men tillbringar fortfarande mycket tid utomlands.

Tidigare har jag bland annat pluggat ekonomi på Handels i Stockholm och hunnit jobba lite med redovisning innan programmeringsintresset tog över och jag sadlade om.

Här på mediascreen.se skriver jag mest om livet som ”digital nomad” och lite om webbutveckling, egna projekt och entreprenörskap. Bloggen är en knytpunkt för mina olika sidoprojekt och här testar jag ibland saker jag inte skulle utsätta betalande kunder för – så en del av det du ser här kan vara lite oputsat.