Browsing Tag

SSES

personligt

Skickat in anmälan till 24 Hour Business Camp

Jag funderade på att vara med i våras men fegade ut eftersom jag inte tyckte jag hade någon bra idé att jobba med. Nu när jag sett hur roligt de hade och dessutom fått lite känsla för vilken nivå på projekten som gäller, så har jag ingen ursäkt nu när det dyker upp en ny chans att vara med.

24 timmar är inte mycket tid och det verkar finnas två olika strategier för att hantera tidsgränsen:

  1. En liten väl avgränsad idé som kanske inte har så stort framtida ekonomiskt värde men går att genomföra i sin helhet på 24 timmar.
  2. En idé med lite större potential där man åtminstone kan göra ett förenklat proof of concept på 24 timmar. Sedan tar det några månaders ytterligare arbete att faktiskt få upp en tjänst i användbart skick.

Jag tycker båda varianterna är helt okej även om jag tror att den första är roligare. Givetvis spelar det ju också roll hur många man är som genomför projektet.

Min idé ligger ganska nära det första alternativet, vilket passar bra med tanke på att jag tänkte genomföra den själv. (Men om du råkar vara en duktig webbdesigner som är intresserad av att vara med får du gärna höra av dig.)

Här kommer beskrivningen jag skickade in med anmälan:

Viktpuls

För den som vill gå ner i vikt så finns det en rad olika sajter som kan hjälpa till. Det flesta går ut på att man väger allt man äter, skriver in det på webbplatsen tillsammans med vad och hur mycket man tränar. Detta tar givetvis en hel del tid och kräver mycket disciplin och noggrannhet samtidigt som felkällorna är stora. Det är lätt att tappa motivationen och ge upp i frustration.

Det finns givetvis ett lättare sätt att hålla koll på vikten – att väga sig regelbundet. Problemet är bara att vågen sällan säger så mycket om hur det går med viktnedgången. Eftersom kroppen till största delen består av vatten och kroppens vattenbalans hela tiden skiftar beroende på en rad olika faktorer, så kommer förändringar i vikt till största delen avspegla förändringar i vattenbalansen. Detta leder lätt till ett nästan vidskepligt förhållande till mat. Ofta associerar man dagens vikt till vad man åt under gårdagen – något som antagligen inte alls har med viktförändringen att göra.

Min plan är att skapa en viktlogg på nätet som visar viktförändringen med alla tillfälliga svängningar bortrensade. Genom att använda en modell för exponentiellt utjämnat rullande medelvärde, ett verktyg som vanligtvis används i finansiell analys, går det att få fram den underliggande viktförändringen (idén kommer från klassikern Hacker’s Diet från 1994).

Genom att lägga en minut om dagen på att registrera sin vikt på viktpuls direkt på webbplatsen eller med hjälp av twitter, bloggy eller vanlig e-post får man ett snyggt diagram över viktutvecklingen. Man ser den rensade trendlinjen, invägningarna och det område man borde hålla sig inom med tanke på de mål man angivit. Man får även hjälp med att sätta upp rimliga mål baserat på sitt eget utgångsläge. Om man avviker från målsättningen får man tidigt en varning och tips på enkla sätt att komma tillbaka till planen. Om man skulle glömma att väga in sig några dagar så används uppskattade värden och man får en påminnelse via e-post.

blandat

Bilder från SSES Start-up Day 2008

Snygga lokaler

Magnus Lindkvist, Pattern Recognition

Trendspanaren/sektledaren Magnus Lindkvist från Pattern Recognition delar med sig av visdomsord från Seth Godin. Verkar vara budgetversion av Kjell A. Nordström…

Johan Lindgren, Telenor

Hyfsat intressant om hur Telenor ser på sin roll som mobiloperatör. Kommer satsa på att tillhandahålla en grundstruktur för 3:e parter att använda och bygga vidare på. Tvärt emot Tres satsning på vertikal integration med andra ord.

Johan Lindgren och Magnus Lindkvist

Efter varje föredrag kan man messa in frågor, men moderatorn är mer sugen på att ställa egna och tycker frågorna som kommer in är för tekniska.

Perfect Pitch

Snabbworkshop på pitchingseminariet.

Pitchmall

Mer om den perfekta pitchen. Den enda delen av seminariet som var något att ha enligt Tim Meldrum som höll i det. Med tanke på att det var ganska kort och mest handlade om att man inte skulle stå i vägen för PowerPoint-projektorn, så är jag nästan beredd att hålla med…

Anna Caracolias, Adimo

Anna Caracolias från Adimo som verkar syssla med en del intressanta projekt. Tyvärr är det först i slutet av presentationen som det framgår vad Adimo gör.

David Axmark, MySQL

David Axmark, en av grundarna av MySQL berättar lite om förtagets historia och om deras tankar bakom att använda sig av GNU GPL.

personligt

Start-up Day 2008 i morgon

I morgon blir det föreläsningar om entreprenörskap hela dagen på SSES Start-up Day. Det blir pitching and PR for Start-ups på förmidagen och inspirationsspåret på eftermiddagen. Jag kan verkligen behöva lite inspiration så här i höstmörkret även om jag misstänker att det blir lite som att vara tillbaka på Handels igen.

Tänkte försöka blogga lite direkt därifrån (om jag hittar en uppkoppling). Kommer antagligen ta lite bilder också och lägga ut här.