Browsing Tag

DN

media

DN rör till det om MySQL

Dagens Nyheter rör till det rejält när de skriver om Suns köp av MySQL. Nog för att det kan vara svårt att ge en exakt definition av vad öppen källkod är, men att likställa öppen källkod med gratis mjukvara är lite underligt. Att MySQL skulle vara en del av Linux är kanske också att ta i. Det verkar underligt om ”specialeffekterna i ’Sagan om ringen’ bygger på företagets databaser” – däremot har de säkert varit en del av produktionsmiljön.

Finns det verkligen inte någon på DN som skriver om teknik? Eller någon som kan läsa pressmeddelanden ordentligt åtminstone – grundkravet är väl ändå att man stavar företagsnamnet rätt? Jag förstår i vilket fall att det är för mycket begärt att sveriges största morgontidning skulle ordna en intervju med någon på ett mellanstort svenskt företag.

media

DN gör smygreklam för egen webbplats

Dagens Nyheter passade idag på att lyfta fram att webbplatsen hemnet.se har uppgraderat sin tekniska plattform. Bytet kommer inte att märkas speciellt mycket för besökarna men ska tydligen göra det enklare för mäklarna att lägga in objekt i systemet.

Den som undrar hur det kommer sig att DN helt plötsligt börjat publicera tekniska branschnyheter utan något som helst allmänintresse, kanske finner sin förklaring i att DN är en av ägarna till Hemnet.

Det kanske även förklarar att DN lyckas pressa in hela Hemnets annonsprospekt i artikeln… Möjligen kunde man även ägnat en rad åt att tala om att man äger företaget man skriver om.

media

DN reder ut begreppen kring fildelning…

”Tekniken som gör att människor delar filer med varandra är i sig helt laglig. Det blir olagligt först när man delar med sig av material där någon annan har upphovsrätten.”

Någon kanske skulle tipsa DN om GNU GPL, Creative Commons eller några andra av de (mer eller mindre) fria licensformer som blir allt mer populära hos miljontals upphovsmän.

Som en extra bonus verkar DN tro att alla läsare av deras nättidning bryter mot lagen…