Browsing Tag

SEO Sunday

webbutveckling

SEO-sunday igen

Idag är det SEO-sunday och jag studsar som vanligt upp på morgonen, redo för en ny dag av programmering och experimenterande (nej, jag skämtar inte). Men först en sammanfattning av förra veckans bidrag.

Anslutningen var inte så hög, men det var lite större variation på projekten än vanligt.

Stefan byggde en Google adsense generator, en drift med alla som skryter om sina fantastiska adsense-inkomster. Någor att ta till sig för de svenska domstolar som hanterar upphovsrättsliga mål kanske?

Andreas använder en riktigt lång domän för sin lathund multiple blogs on a single wordpress installation. Lathunden inkluderar även en generator av nödvändig php-kod och symbolic links.

Anders drog igång början till ett litet nätverk för personalvård… (Företagspresenter, firmafester samt kickoff). Det blev även en sajt om filmande fotbollsspelare, där man kan betygsätta filmningarna. Ser lovande ut men det är lite tomt än så länge. Jag skulle kanske lyfta fram några filmklipp till startsidan så man direkt kan se vad sidan går ut på.

Själv gjorde jag som bekant en sida som visar nya svenska foton från Flickr.

webbutveckling

Resultatet av SEO Sunday 16 november

Här kommer min rapport från förra söndagens SEO Sunday. Bättre sent än aldrig…

Det blev många informationssidor och temat verkade vara presenter och resor:

Själv byggda jag en liten sajt som låter besökaren hitta mittpunkten mellan två eller fler adresser. Den tog runt åtta timmar att bygga. Största delen av tiden gick åt till att lista ut hur Googles odokumenterade http-variant av reverse geocoding fungerar. Resten av tiden bråkade jag med underliga character-encodings vid jQuerys AJAX-anrop.

Senare i veckan bygger jag nog om den lite så att man kan använda den för att få koordinater för en enda adress, något som är ganska användbart för alla som geokodar sina foton manuellt. Det blir även länkar till några platsberoende fotosajter.

personligt, webbutveckling

SEO Sundays vecka 40

Jag hoppade på SEO Sundays för första gången i söndags. Det blev en liten minishop där jag säljer The Strassburg Sock – ett hjälpmedel vid behandling av hälsporre/plantar fasciit.

Anledningen till att jag satte upp sidan var dels att jag själv har haft problem med hälsporre och blivit hjälpt av strumpan och dels att prova att sätta upp en microshop som ett test för en framtida grupp microshopar.

De andras projekt som blev klara under söndagen:

Att vara med ger lite extra motivation till att få något gjort på söndagarna och jag tänkte haka på i morgon också. Då tror jag det är dags att få upp en blogg till Pieces of You. Tanken är att den ska fungera som utvecklings-, nyhets- och tipsblogg för alla som säljer sitt konthantverk via sidan.