Browsing Tag

podcasts

webbutveckling

Mina podradiotips för webbutvecklare

Tänkte att jag skulle bygga på Christian Davéns lista med podcasts för webbutvecklare med mina favoriter:

  • What’s Next som Chistian nämner finns också med bland mina prenumerationer. Framförallt intervjuer med svenska webbentreprenörer.
  • SXSW Interactive, som jag har nämnt här på Mediascreen tidigare,  är en gigantisk årlig webbkonferens i Austin, Texas. Efter varje konferens lägger de ut i alla seminarier som podcasts. Stor bredd med seminarier om bland annat marknadsföring, social media, programmering och design. Arkiven från tidigare år finns också kvar: 2009, 2008, 2007 och 2006. I mars är det dags för SXSW 2010.
  • En annan ström av podcasts från seminarier kommer från Carsonified. De lägger ut ett samlat flöde från sina Future of webbapps/Future of web design events. Det går även att hitta video och arkiv från lite äldre events.
  • IT conversations är en samlingsplats för podcasts från olika teknikrelaterade konferenser och från podradioprogram som Stack Overflow, Tech Nation och Interviews With Innovators. Lägger ut 10-20 nya podcasts i veckan, så man får välja ut det bästa om man inte har väldigt mycket tid över.
  • SitePoint har bra podcasts om webbutveckling. De brukar växla mellan intervjuer och paneldiskussioner.
  • Webdirections har podcasts från de flesta av sina konferenser. Fokuserat på webbutveckling men kan vara ganska grundläggande ibland.
  • Press This är en intressant podcast som fokuserar på användning, utveckling och anpassning av WordPress.
  • Duct Tape Marketing handlar framför allt om webbmarknadsföring för småföretag.
  • This Week in Startups drivs av grundaren till Mahalo och innehåller mest intervjuer med amerikanska webbentreprenörer.

Själv har jag sammanlagt 70 minuters promenad till och från jobbet varje dag, så jag hinner med att lyssna på en hel del. Om listan ändå inte räcker till kan jag Rekommendera iTunes U – speciellt serien Business Leaders and Entreprenours från Stanford.

Interviews With Innovators

webbutveckling

I väntan på SXSW

Om två dagar (13 mars) börjar SXSW 2009 Interactive, världens största konferens för webb och interaktiv media. Vi som inte har möjlighet att uppleva den live i Austin, Texas kan trösta oss med att de brukar vara snabba med att börja lägga ut seminarierna som podcasts och filmklipp. I väntan på det så kan vi ju alltid värma upp med film med det bästa från förra året. Om du missat SXSW tidigare så finns podcasts från 2008, 2007 och 2006 fortfarande kvar.

blandat

Med Chris Anderson på tåget

Den senaste tiden har jag åkt en hel del tåg fram och tillbaka till Göteborg. Eftersom jag har svårt att läsa på tåget och det blir lite långtråkigt att lyssna på musik hela vägen så provade jag att fylla mp3-spelaren med podcasts, inspelade föreläsningar och paneldebatter. Totalt har jag lyssnat igenom nästan 20 timmar material från WGHB Forum Network och IT Conversations. Jag kommer att lägga upp minirecensioner här på media:screen senare för den som vill ha tips på vad som är värt att lyssna på. Om du har tips på andra samlingsplatser för webb- eller IT-relaterade föreläsningar, podcasts eller seminarier så får du gärna fylla på i kommentarerna.