personligt, webbutveckling

Arbetssemester – dag 2

Andra dagen av mitt semesterprojekt blev det inte så mycket gjort. Jag har verkligen svårt att koncentrera mig när jag jobbar hemma. Efter att ha avslutat frilansuppdraget från dagen innan lyckades jag prestera ungefär tre timmars arbete.

Tanken var att jag skulle börja på administrationssidorna och framförallt importfunktionen. Jag kom dock inte så mycket längre än till pappersskisser.

Målet är att importsystemet ska vara så automatiskt det går. Det ska kunna hämta information via RSS, xml-filer och via YQL när det gäller screenscraping.

Det måste vara enkelt att moderera och komplettera innehållet som hämtas. Det är viktigt att innehållet stämmer och att det inte bara blir en lista med evenemangsnamn och datum. Jag måste snabbt kunna gå igenom och komplettera hundratals poster. Det gör att adminsystemet måste vara ganska polerat och genomtänkt även om det bara är jag som använder det. Det betyder också att jag kommer att använda jQuery och AJAX flitigt.

Nu har jag i vilket fall en bild av hur jag vill att det ska fungera. Dag 3 ska jag ägna åt att bygga det.

Föregående inlägg Nästa inlägg

Du kanske också tycker om