Browsing Tag

nystart

webbutveckling

Ombyggnad här på media:screen

En av anledningarna till att det inte hänt så mycket här på sista tiden är att själva bloggverktyget bakom media:screen har varit byggt för hand. Det var ganska roligt att pyssla med när jag hade mer tid, men har blivit mer och mer frustrerande i takt med att listan över saker som behöver ordnas och byggas om har växt.

När jag nu startar en utvecklingsblogg för Pieces of You samtidigt som vi tittat på olika bloggverktyg på jobbet så verkar det onödigt att uppfinna hjulet om och om igen på egen hand. Igår slängde jag därför ut mitt hemmasnickrade verktyg och installerade WordPress. Det finns dock en del kvar att göra och det kommer antagligen vara lite rörigt att tag framöver.

Att göra:

  • Ett eget tema: Det blir en ganska strikt layout med en förstasida som skiljer sig från post-sidorna.
  • Ordna språket: Att lägga till den svenska översättningsfilen verkade inte göra så mycket för bloggens externa språk – det mesta är fortfarande på engelska. Helst skulle jag vilja ha administrationen på engelska (det blir bara lite halvöversatt på svenska ändå) och den externa delen på svanska. Kanske löser det sig när jag börjar bygga temat.
  • Flytta kommentarer från den gamla bloggen. Att importera inläggen från rss gick halvsmidigt. Tyvärr har jag inte hittat något sätt att importera kommentarerna.
  • Eftersom strukturen är ny är alla länkar brutna. Använder dock tillägget Redirection för att håla koll på fel-loggen och lägga till ompekningar när det behövs.