blandat, media

Vad skrev 15 populära bloggar i sin första post?

När jag skulle skriva min första post funderade jag lite på vad som är brukligt. Presenterar man sig, startar man bara med en vanlig post eller ska man kanske ge eventuella läsare en introduktion till vad de kommer att kunna hitta på bloggen framöver?

Det hela känns ju ännu underligare med tanke på att det första inlägget i de flesta fall skrivs för en publik på exakt noll personer. Det är lite som att ropa rakt ut i tomrummet och hoppas på svar.

Nu har jag kollat upp vad den första posten på 15 av bloggarna jag läser handlade om.

Först några reservationer: Det var inte alltid lätt att hitta tillbaka till första posten på bloggarna jag kollade. Några uteslöt jag för att det inte fanns någon praktisk möjlighet att backa så långt och för de som är med i listan har jag bara utgått från den äldsta bloggposten som jag kunde hitta på webbplatsen, jag har alltså inte använt Internet Archive eller liknande.

Jaja, här är i alla fall listan:

Totalt är det alltså 10 av 15 bloggar som hoppar rakt in på bloggandet utan introduktioner. Jag misstänker dock att flera av dessa bara har bytt plattform för bloggen och i samband med detta tappat eller valt bort arkivet från den gamla plattformen. Ingen har dock skrivit något om plattformsbyte eller om försvunna arkiv.

Av de fem som skriver någon form av introduktion så är det förvånande nog ingen som valt att presentera sig närmare. Är det av blygsamhet eller tycker de kanske att det räcker med bloggens presentationssida?

Föregående inlägg Nästa inlägg

Du kanske också tycker om