blandat, media

Fördomsfull bank stänger av garnförsäljare

Kvinnorna på en amerikansk webbshop för garn och stickningsmönster viste inte vad de skulle tro efter mötet med sin bank häromdagen. Banktjänstemännen upplyste dem om att deras konton skulle stängas och att de kunder som betalat för ett medlemskap i företagets Rockin' Sock Club skulle få sina pengar tillbaka. Orsaken? Banktjänstemännen kunde inte tro att så många var intresserade av garn för sockar, och menade att det måste röra sig om en front för olaglig verksamhet eller penningtvätt med tanke på hur mycket pengar som var inblandade.

Några slutsatser:

  • Arts & Crafts är uppenbarligen en lukrativ verksamhet.
  • Här är verkligen ett praktiskt exempel på nyttan av mångfald på arbetsplatsen. Om högre banktjänstemän inte var en så homogen grupp så kanske någon av dem hade stickat sockor på fritiden och därmed personligen kunnat vittna om att det inte är en helt ovanlig hobby.
  • Yarn Harlot har just nu 570 upprörda stickare kommenterat händelsen, något som tyder på att amerikanska stickningsbloggar har besöksstatistik vi andra bara kan drömma om.

[via: Freakonomics > Yarn Harlot]

Föregående inlägg Nästa inlägg

Du kanske också tycker om