webbutveckling

Enkelt verktyg för effektivare stilmallar

CSS Tweak är en liten webbtjänst som optimerar stilmallar. Den tar bort överflödiga enheter och slår ihop deklarationer för font, list, border och margin. Om du inte har för vana att använda kortversionerna för deklarationer (eng: shorthand properties) i stilmallar så kan CSS Tweak ge en bra bild över hur stora optimeringsvinster som är möjliga.

För mig är inte den stora vinsten minskningen av filstorleken, den största anledningen till optimering är att kortare stilmallar leder till bättre överblick och mindre letande när man arbetar med dem. Det förutsätter givetvis en bra struktur på reglerna och kommentarer där de behövs – se därför till av avmarkera remove comments och välja Leave my layout alone om du använder CSS Tweak.

För en repetition av kortversionerna rekomenderar jag Roger Johanssons guide Efficient CSS with shorthand properties.

Föregående inlägg Nästa inlägg

Du kanske också tycker om