webbutveckling

Ny utmanare bland webbapplikationerna

Bland alla notiser om nya tjänster för widgets till MySpace så hittar man då och då guldkorn hos Mashable. Denna gång var det tjänsten Coghead som fångade mitt intresse. Coghead är en webbplats som låter användarna skapa egna applikationer. Rättigheter kan sättas för olika delar av applikationen och dessutom kan applikationer sparas som mallar för att delas med andra användare. De som inte kan eller vill skapa egna applikationer kan alltså utgå ifrån en färdig mall som kan justeras efter behov.

Hela lösningen verkar mycket kraftfull och intressant, speciellt för mindre företag med stor teknikmognad. Bland exemplen på färdiga mallar finns bland annat verktyg för ärendehantering, projekthantering och CRM.

Vad tjänsten kommer att kosta är inte klart än men jag tolkar informationen som är släppt som att prisstrukturen kommer att likna den som 37signals tillämpar för Basecamp.

Föregående inlägg Nästa inlägg

Du kanske också tycker om