webbutveckling

Mina podradiotips för webbutvecklare

Tänkte att jag skulle bygga på Christian Davéns lista med podcasts för webbutvecklare med mina favoriter:

  • What’s Next som Chistian nämner finns också med bland mina prenumerationer. Framförallt intervjuer med svenska webbentreprenörer.
  • SXSW Interactive, som jag har nämnt här på Mediascreen tidigare,  är en gigantisk årlig webbkonferens i Austin, Texas. Efter varje konferens lägger de ut i alla seminarier som podcasts. Stor bredd med seminarier om bland annat marknadsföring, social media, programmering och design. Arkiven från tidigare år finns också kvar: 2009, 2008, 2007 och 2006. I mars är det dags för SXSW 2010.
  • En annan ström av podcasts från seminarier kommer från Carsonified. De lägger ut ett samlat flöde från sina Future of webbapps/Future of web design events. Det går även att hitta video och arkiv från lite äldre events.
  • IT conversations är en samlingsplats för podcasts från olika teknikrelaterade konferenser och från podradioprogram som Stack Overflow, Tech Nation och Interviews With Innovators. Lägger ut 10-20 nya podcasts i veckan, så man får välja ut det bästa om man inte har väldigt mycket tid över.
  • SitePoint har bra podcasts om webbutveckling. De brukar växla mellan intervjuer och paneldiskussioner.
  • Webdirections har podcasts från de flesta av sina konferenser. Fokuserat på webbutveckling men kan vara ganska grundläggande ibland.
  • Press This är en intressant podcast som fokuserar på användning, utveckling och anpassning av WordPress.
  • Duct Tape Marketing handlar framför allt om webbmarknadsföring för småföretag.
  • This Week in Startups drivs av grundaren till Mahalo och innehåller mest intervjuer med amerikanska webbentreprenörer.

Själv har jag sammanlagt 70 minuters promenad till och från jobbet varje dag, så jag hinner med att lyssna på en hel del. Om listan ändå inte räcker till kan jag Rekommendera iTunes U – speciellt serien Business Leaders and Entreprenours från Stanford.

Interviews With Innovators

Föregående inlägg Nästa inlägg

Du kanske också tycker om