Browsing Tag

Amazon

blandat

Amazon mp3 downloads inte för svenskar

Tänkte prova Amazons nya musikbutik och hittade snabbt en skiva jag ville ha, Monkey Swallows the Universe's The Casket Letters. Bara $8.99 och dessutom DRM-fritt – fantastiskt, tänkte jag.

Första problemet blev att undvika att installera Amazons egna musiknedladdningsprogram. Eftersom det bara var obligatoriskt vid köp av hela skivor blev lösningen att välja låtarna för hand – något dyrare och lite omständligare men fortfarande okej. Efter att ha fyllt i min information och funderat över varför det inte går att välja land så tvingas jag backa och upptäcker tillslut en liten textrad som upplyser om att butiken bara fungerar för boende i USA.

Jaha, Det blev ingen lagligen nedladdad musik idag heller.

webbutveckling

Om Googles MyMaps och webbens förlorade oskuld

Fibrer sammanfattar David Galbraiths och Om Maliks diskussion om vilka konsekvenser Googles nya MyMaps kommer att få för alla mashup-baserade företag. Eftersom jag för tillfället håller på med ett (hobby)projekt som utnyttjar Goggle Maps API så har jag följt diskussionen med visst intresse.

Den som bygger en kommersiell webbplats baserad på gratis tillgång till ett annats företags API måste givetvis planera för den dagen då det öppna API:et försvinner eller API-leverantören själv börjar erbjuda samma tjänst. Själv tror jag dock att oron för att bli utkonkurrerad av sin API-leverantör är lite överdriven. Nischade tjänster med tydliga målgrupper kommer aldrig att kunna trängas ut av stora företag som Amazon eller Google just för att de som en konsekvens av sin storlek måste tillämpa ett minsta-gemensamma-nämnare-resonemang på nya idéer.