personligt, webbutveckling

Nya visitkort, 2D codes och vcards

Mina nya visitkort kom för ett tag sedan. Jag är ju inte någon formgivare direkt, men jag tycker de blev ganska bra.

Eftersom jag har en del olika roller så ville jag ha ganska neutrala kort med den mest grundläggande informationen. Mediascreen har fortfarande inte någon fast grafisk profil eller ens en varaktig logotyp, och jag ville inte låsa fast mig i något hastigt påkommet bara för att jag behövde visitkort. Därför passade det bra med något lekfullt och grafiskt, som ändå inte skulle uppfattas som en grafisk profil. Eftersom Moocards klarar av att trycka olika motiv på varje kort och jag hade lite bråttom, så blev det helt enkelt 10 olika färger på korten.

Jag har länge varit intresserad av att använda tvådimensionella streckkoder, så visitkortet blev en bra plats att testa lite på. QR koden (en av de två standarderna) fungerar både som dekoration och som länk till uppdaterad info om mig och mina projekt – en slags kompensation för att informationen på kortet är så sparsam. Detta ledde också till att jag fick experimentera lite med webbanpassning för iPhone/Android. Mobilsajten är gjord med microformats och kan därmed tolkas automatiskt och konverteras on the fly till exempelvis ett vCard. Länken som finns på sajten går till en tredjepartstjänst som läser in sidan och genererar ett vCard. Allt hade fungerat perfekt om det nu inte hade visat sig att vare sig iPhone eller Android klarar av att ladda ner och spara vCards. Nåväl, idén var ju god…

Föregående inlägg Nästa inlägg

Du kanske också tycker om

6 Kommentarer

 • Svara Johan 24 augusti, 2010 at 21:28

  Trevligt, hittade hit via http://beantin.se/post/1004855799/qr-codes-android-catalyst-adoption och http://axbom.se/dags-att-ateruppfinna-visitkortet

  Vill bara meddela att (jag är ganska säker…) Android från 2.2 stödjer vCard.

 • Svara Marcus 25 augusti, 2010 at 07:55

  Nja, jag tror att Android 2.2 gör det möjligt att skicka vCards som SMS, däremot verkar det fortfarande inte gå att öppna/importera ett vCard från en webbsida. Det ska dock finnas ett sätt att fixa det också, men det blir så trassligt att det knappt är värt besväret: http://itsluy.posterous.com/android-tip-handling-vcards-in-froyo-android

  Jag fortfarande på 1.5 så jag kan inte testa själv…

 • Svara Johan 25 augusti, 2010 at 12:56

  Det stämmer nog helt. Testade att klicka på en .vcf fil men såg bara filen i klartext.

 • Svara Eva 19 september, 2010 at 22:30

  Riktigt fina bilder!! Blir så inspirerad av din blogg!! /Eva

 • Svara babe168 19 mars, 2023 at 15:02

  Excellent way of describing, and nice post to obtain information concerning my presentation focus, which i am going to
  convey in institution of higher education.

 • Svara slot uang 21 mars, 2023 at 05:22

  Hey! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d ask.
  Would you be interested in trading links or maybe guest authoring a
  blog post or vice-versa? My site covers a lot of the same topics
  as yours and I think we could greatly benefit from each
  other. If you might be interested feel free to send me an e-mail.
  I look forward to hearing from you! Great blog by the way!

 • Skriv ett svar