webbutveckling

Nya forum för webbutvecklare

Stackexchange - Area 51

De flesta som jobbar med webbutveckling i någon form känner säkert till Stack Overflow – programmeringsforumet som byggdes som svar på det traditionella forumformatet.

Stack Overflow är inriktat på att hitta det definitiva svaret på varje programmeringsrelaterad fråga. Bra svar röstas upp högre i tråden, varje inlägg är ett självständigt svar på frågan och både frågor och svar är editeringsbara. Tillsammans med ett avancerat karmasystem har det resulterat i en guldgruva av information där det till skillnad från andra forum direkt går att se vilka svar som är tillförlitliga.

För några månader sedan tog grundarna bakom sajten in mer kapital och öppnade upp för vem som helst att starta systersajter kring andra ämnen. För att hålla kvaliteten hög skapade de en process som alla nya sajter måste gå igenom. De måste bland annat ha användare som förbinder sig att svara på ett visst antal frågor och gå igenom en beta-period för att se om intresset för ämnet är tillräckligt stort för att skapa en tillräckligt aktiv community.

Några månader senare finns en rad växande forum som kan vara intressanta för webbutvecklare: Server Fault, Programmers, OnStartups, Web Apps, Unix and Linux, User Interface, Webmasters och WordPress. Area 51 finns alla förslag på nya forum samlade tillsammans med information om deras status.

För alla som är intresserade av community-byggande är deras blogg och numera nedlagda podcast riktigt intressanta. Få lägger ner så mycket möda på att fintrimma design, funktioner och moderering för att bygga en aktiv och hjälpsam community.

Föregående inlägg Nästa inlägg

Du kanske också tycker om