webbutveckling

Google uppdaterar PageRank just nu

Det verkar som om Google rullar ut en uppdatering av de publika PageRank-värdena just nu. Uppdateringen diskuteras på Webmasterworld och SEO Chat Forums och när jag kollar den här bloggen så ser jag att den är på väg från PR0 till PR4. Som alltid så tar det några dagar innan uppdateringen har spridit sig till alla datacenter så resultaten än så länge beror på vilket datacenter som tillfrågas. Ett bra verktyg för att titta på uppgifterna från flera datacenter är Google PageRank DataCenter Watch. PR prediction + recorder gör ungefär samma sak, fast rörigare, men listar å andra sidan även saker som antal inlänkar och lite trafikuppgifter från Alexa.

Något som flera lagt märke till och som jag tycker mig kunna se på förändringarna för mina webbplatser, är att Google verkar ta större hänsyn till färskt innehåll och nya inlänkar i sin bedömning än vad de gjort tidigare.

Som vanligt gäller den uppdateringen som görs nu bara data som visas utåt. Google uppdaterar sin interna PageRank kontinuerligt, men ändrar vad som visas utåt endast fyra gånger per år, senast i månadsskiftet jan/feb. Några förändringar i trafik eller sökresultat på grund av uppdateringen ska man därför inte förvänta sig.

Föregående inlägg Nästa inlägg

Du kanske också tycker om

2 Kommentarer

 • Svara More about the author 18 mars, 2023 at 15:40

  Hey, I think your blog might be having browser compatibility issues.
  When I look at your blog site in Ie, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it
  has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up!
  Other then that, awesome blog!

 • Svara anchor 24 mars, 2023 at 19:39

  Hmm it looks like your site ate my first comment (it was
  extremely long) so I guess I’ll just sum it up what I submitted and say,
  I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog blogger but I’m
  still new to the whole thing. Do you have any helpful hints for first-time blog writers?
  I’d genuinely appreciate it.

 • Skriv ett svar