blandat, media, politik

Namn på stadsbibliotekfinalisterna läcker ut

Missnöjet med juryns bedömning växer i Sveriges Arkitekters tävlingsforum och nu har dessutom en anonym tävlingsdeltagare börjat skicka massmail med uppmaning till protester. Det verkar också som om namn och firma bakom två av bidragen har läckt ut. Tydligen missade tävlingsledningen att anonymisera pdf-filerna innan de lades upp på webbplatsen. Misstaget upptäcktes när namnen började diskuteras på forumet varpå alla pdf:er anonymiserades och foruminläggen togs bort. Skadan är ju dock redan skedd och även om tävlingsforumet kan hållas under kontroll så finns det ju inget som hindrar folk från att diskutera saken på annat håll. Spridningen av namnen har alltså bara flyttat till andra forum.

Av detta kan man lära sig (eller kanske repetera – det är ju inte direkt okänt) två saker:

  • Uppgifter om vem som skapat och ändrat ett dokument sparas rutinmässigt i många vanliga program som Adobe Acrobat, Word, PowerPoint och Excel.
  • När information väl läckt ut är det omöjligt att stoppa spridningen. Att täta läckan efter skadan är skedd gör varken till eller från.

Efter viss tvekan bestämde jag mig för att varken skriva ut namnen eller länka till den informationen. Den som är tillräckligt intresserad hittar den nog ändå och jag vill inte vara med och ställa till det ytterligare för en tävling som ändå är väldigt sympatisk. 

Föregående inlägg Nästa inlägg

Du kanske också tycker om