personligt

Mycket roligt på gång i Sverige

Såg just Teds lista över hackathons i Stockholm de kommande månaderna. Eftersom jag kommer hem från Argentina i början av maj så är det lite lockande att vara med på åtminstone något av dem. Problemet är bara att jag redan har startat alldeles för många projekt som jag inte hinner med. Vad jag skulle behöva är ett hackathon för att slutföra något av alla mina halvfärdiga projekt…

En annan rolig grej på gång är Stockholm Makerspace. Jag har länge varit sugen på att prova lite mer fysiska projekt, leka med sensorer, Arduino eller rfid på olika sätt. Tycker hela makerspace-/hackerspace-trenden har otroligt potential, speciellt i kombination med konst och konsthantverksrörelsen.

För dig som är sugen på miljöombyte: Startup Chile är ett fantastiskt program speciellt riktat mot utlänningar. De erbjuder ett sexmånadersprogram, 40.000 USD och ett års arbetsvisa till antagna projekt. De kör tre omgångar per år och nästa ansökningsperiod öppnar 11 juni och har programstart i oktober. Perfekt tid för att byta ut svensk höst mot sydamerikansk vår!

Föregående inlägg Nästa inlägg

Du kanske också tycker om